«

»

Online prikaz snimanja kvalitete električne energije u solarnoj elektrani uređajem PQube

SE Tugare_krov

Primjer simanja kvalitete električne energije na solarnoj elektrani možete pogledati na slijedećem linku (otvara se u novom prozoru): http://tectratugare.dyndns.org:86

 

Preko gore navedenog linka spajate se na web sučelje uređaja PQube koji je trajno instaliran u razvodnom ormariću solarne elektrane te snima sve parametre kvalitete električne energije u klasi A.

PQube u ormaricu

PQube u ormaricu_2

 

 

 

 

 

 

Mogu se vidjeti sva mjerenja u stvarnom vremenu kao i svi snimljeni događaji ( naponski prekidi, propadi, poskoci..) zajedno sa dnevnim, tjednim i mjesečnim trendovima i statistikom.

Uređaj PQube se najčešće koristi za mjerenje kvalitete električne energije u solarnim elektranama prije i poslije spajanja u elektroenergetski sustav pošto je obveza  korisnika prije puštanja u rad fotonaponske elektrane obaviti mjerenje utjecaja elektrane na elektroenergetski sustav.

Korisnici koji se odluče za PQube kao trajno rješenje, a ne samo privremeno kroz tjedan dana prije i tjedan dana poslije priključenja što im je i obaveza, imaju cijeli niz dodatnih pogodnosti.

U svakom trenutku možete preko računala ili mobitela vidjeti slijedeće:

  • da li solarna elektrana trenutno isporučuje električnu energiju u mrežu
  • isporučenu energiju za određeni dan, tjedan ili mjesec
  • da li solarna elektrana ispravno radi ili je potreban servis
  • kvalitetu svih parametara električne energije